Brillen worden gemaakt van zeer uiteenlopende materialen. Door al deze verschillende materialen kan het soms best lastig zijn om te kiezen wat bij jou past. We hopen dat onze informatie jou helpt de beste keuze te maken. Wil je meer informatie kun je ons altijd even een berichtje sturen naar onze klantenservice. We helpen je graag verder.

We hebben titanium brillen, buffelhoorn brillen, acetaat brillen, metalen brillen en brillen van plastic TR-90.

Acetaat is een perfect materiaal voor brillen, het is duurzaam en het is onwaarschijnlijk dat het huidirritatie veroorzaakt. Monturen van acetaat worden geprepareerd met behulp van een unieke techniek die plantmateriaal verandert in een duurzame kunststof.

Tijdens het proces brengen ambachtslieden gekleurde poeders aan op het oppervlak voordat ze het meerdere keren rollen om een perfecte diepte en uniformiteit te bereiken.

Acetaat is een hypoallergeen materiaal, wat betekent dat het zelden allergische reacties zal veroorzaken. Alsof dat nog niet genoeg is, is acetaat zowel een natuurlijk als hernieuwbaar materiaal dat een milieuvriendelijk alternatief biedt voor op aardolie gebaseerde kunststoffen.

Acetaat is een oneindig aanpasbaar materiaal voor acetaat brillen. Het is gemakkelijk om verschillende kleuren aan dit materiaal toe te voegen. Er zijn alle kleuren van de regenboog. Warm schildpad, fris transparant en een enorm scala aan andere tinten.

De eigenschappen van een Acetaat bril

Hypo allergeen. Een bril van acetaat veroorzaakt vrijwel nooit irritatie.

Acetaat is een licht materiaal. Het design van de acetaat bril bepaald voor het grootste deel het gewicht. Acetaat monturen kunnen groot zijn, wat dus invloed heeft op het totale gewicht. Wil je een hele lichte bril? Kies dan eerder voor titanium of buffelhoorn.

Monturen acetaat hebben een rijkdom aan kleuren. Er is altijd wel een kleur in jouw smaak. Ook de vormen zijn eindeloos.

Geen enkel ander brillen materiaal heeft de warmte en het natuurlijke gevoel van buffelhoorn. Elk montuur is uniek. De manier waarop het licht wordt gereflecteerd en de warme uitstraling.

Acetaat brillen zijn gemakkelijk te buigen naar de vorm van je gezicht.

Hoe worden acetaat brillen gemaakt?

Acetaat is ook bekend als celluloseacetaat, zyl of zyloniet. Acetaat is een van de vroegst gemaakte synthetische vezels. Opmerkelijk genoeg werd het voor het eerst gebruikt voor het maken van acetaat brillen eind jaren '40. Tegenwoordig is het verbluffend materiaal, met een diepe glans en hoge transparantie. Hoe hoger de kwaliteit van acetaat, hoe beter de glans en transparantie eruit zal zien. Dragers beschrijven het materiaal vaak als een meer 'natuurlijk gevoel' - een eerste van vele verschillen in vergelijking met andere plastic materialen.

Acetaat bestaat uit een (bio) polymeer afgeleid van hout (boom) pulp en / of natuurlijke katoenvezels. Deze cellulosevezels zijn in de loop der jaren vervangen door goedkopere opties zoals geïnjecteerd nylon en polyester, beide op aardolie gebaseerde kunststoffen. In sommige gevallen is nylon een redelijk materiaal voor brillen, zoals voor stoot- of hittebestendigheid in sportbrillen of veiligheidsbrillen.

Acetaat verdient om deze redenen enorm de voorkeur voor brillen boven andere kunststoffen.

Het productie proces

Acetaatsheets:

Nieuwe acetaatcombinaties worden gegenereerd door organische kleuren te mengen met aceton en het ruwe, plantaardige acetaatmateriaal. Met rollers worden de kleuren gemengd op dunne vlakke vellen acetaat om de juiste kleuren te bereiken. Complexe kleuren worden geproduceerd door verschillende kleuren in lagen aan te brengen en ze samen te voegen of ze door een verscheidenheid aan matrijzen te persen. De acetaatfilm kan in kleine blokjes worden gehakt en opnieuw worden opgerold. Deze lagen worden tot grote blokken gevormd. Waarna technici op ingewikkelde wijze afzonderlijke nieuwe vellen afsnijden die gedurende enkele weken in grote ovens worden gedroogd om het materiaal uit te harden.

Snijden en frezen:

De acetaat monturen worden in vorm gesneden met behulp van computergestuurde frezen volgens het ontwerp. De afzonderlijke componenten van de acetaat bril worden vervolgens met de hand afgewerk.

Polijsten:

De onderdelen worden in vaten geplaatst ter grootte van een wasmachine vol polijstmateriaal zoals houtsnippers en kunststof blokjes en steentjes. Na uren in de draaiende trommel worden de monturen nog gepolijst met de hand.

Geschiedenis

Wist je dat celluloseacetaat al werd gemaakt lang voordat je werd geboren? De eer gaat naar Paul Schutzenberger, een Franse chemicus die vooral geïnteresseerd was in industriële chemie. Paul ontdekte in 1865 dat cellulose kan reageren met azijnzuuranhydride om celluloseacetaat te vormen. Naast de acetaat bril heeft celluloseacetaat zijn stempel gedrukt op andere industrieën, zoals film, computertechnologie en textiel. Het werd oorspronkelijk gebruikt als filmbasis in de fotografie als onderdeel van sommige coatings. Celluloseacetaat verving de nitraatfilm in de jaren vijftig omdat deze minder brandbaar en kosteneffectief te produceren was. In 1952 introduceerde IBM celluloseacetaat magnetisch voor gebruik op hun IBM 726-tapedrive in de IBM 701-computer. Dit was veel lichter en gemakkelijker te hanteren dan metalen tape. We zijn er vrij zeker van dat de blokken waarmee je als kind speelde hoogstwaarschijnlijk van het merk Lego waren. Maar wist je dat ze van 1949-1963 gemaakt waren van celluloseacetaat?

Misschien heb je celluloseacetaat in je kast. Acetaatvezel wordt zeer gewaardeerd uitstekende eigenschappen heeft. Acetaat wordt gebruikt in stoffen zoals satijn, brokaat en taft om glans, body, drapering en schoonheid te accentueren. Deze stof voelt zacht en soepel aan en is tijdens het dragen zeer ademend. Als het niet in je kast staat, kan het in je favoriete trouwboetiek zijn, omdat het te vinden is in bruidsjurken en andere feestkleding. Celluloseacetaat werd voor het eerst commercieel gebruikt als kunststof en werd vervolgens op grote schaal gebruikt in de auto-industrie vanwege zijn sterkte, taaiheid, slijtvastheid, transparantie en gemakkelijke vormbaarheid.