Brillen worden gemaakt van zeer uiteenlopende materialen. Door al deze verschillende materialen kan het soms best lastig zijn om te kiezen wat bij jou past. We hopen dat onze informatie jou helpt de beste keuze te maken. Wil je meer informatie kun je ons altijd even een berichtje sturen naar onze klantenservice. We helpen je graag verder.

We hebben titanium brillen, buffelhoorn brillen, acetaat brillen, metalen brillen en brillen van plastic TR-90.

Buffelhoorn brillen zijn vervaardigd uit de hoorns van waterbuffels die bestemd zijn voor de melk- en vleesindustrie. Het is een bijproduct en dus volledig duurzaam. Er is een groot overschot aan dit materiaal.

Natuurlijke hoorn is een van de oudste bril materialen ter wereld. Het heeft zijn eigen prachtige kleur en patroon, elke bril is uniek. Het materiaal is moeilijk te verwerken. Dit maakt een hoornen brillen zo bijzonder.

Door de unieke natuurlijke kleurpatronen is een buffelhoornen bril altijd fantastisch van kleur Deze kleur blijft, bij goed onderhoud van de hoornen bril, ook heel lang mooi en intens.

De eigenschappen van een Buffelhoorn bril

Hypo allergeen. Een bril van hoorn is meest huidvriendelijke materiaal dat wordt gebruikt bij het maken van brillen.

Buffelhoorn is verbazingwekkend licht en een van de lichtste materialen die gebruikt worden voor monturen.

Monturen van buffelhoorn zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en hebben dus een zeer goede ecologische footprint. Volledig biocompatibel en daarom niet gevaarlijk voor levende systemen.

Geen enkel ander brillen materiaal heeft de warmte en het natuurlijke gevoel van buffelhoorn. Elk montuur is uniek. De manier waarop het licht wordt gereflecteerd en de warme uitstraling.

Brillen en zonnebrillen van buffelhoorn zijn hittebestendig, omdat het materiaal geen warmte van zonlicht absorbeert, in tegenstelling tot metalen brillen.

Brillen van hoorn passen zich aan het gezicht van de eigenaar aan en kunnen een leven lang meegaan.

Onderhoud van een hoornen bril

Om je buffelhoorn bril mooi te houden moet je deze goed onderhouden om je bril in topconditie te houden. Brillen van hoorn gaan, mits goed verzorgd, jarenlang mee. Ze passen zich ook aan je gezicht aan, zijn licht van gewicht en prachtig om te dragen.

Elke 3 maanden moet je de buffelhoorn bril een beetje invetten. Dat kan met het beste met een beetje kokos olie of anders olijfolie. Wrijf het hoornen montuur overtollig in met de olie en laat het een uurtje of langer intrekken. Poets daarna de olie uit en reinig de glazen met brillenreiniger of spoel de bril af onder de kraan met lauw water. Maak de bril weer goed droog.

Bescherm het hoorn tegen overmatige vochtigheid om slijtage te voorkomen. Ga er dus niet mee zwemmen, sauna of stoombad.

Gebruik nooit huishoudelijke schoonmaakmiddelen om hoorn schoon te maken, inclusief schoonmaakmiddelen op alcoholbasis.

Geschiedenis

De eerste brillen van hoorn die in de geschiedenis bekend zijn, verschenen in Italië in de 13e eeuw. Primitieve glasgeblazen brillenglazen werden in hout of dierlijke hoorn gezet en vervolgens voor het gezicht gehouden of neergezet op de neus. Deze brillen werden meestal gebruikt door monniken en werden steeds populairder. De technologie van de hoornen bril verbeterde tijdens de Renaissance.

Hoe het allemaal is begonnen

De trend bril hoorn is daarna begonnen vanaf 1917, nadat de beroemde komiek Harold Lloyd een hoorn bril droeg in zijn korte film "Over the Fence". Dit was heel speciaal in vergelijking met metalen frames die toen populair waren. Zo bijzonder dat mensen deze hoornen brillen meteen wilde bestellen na deze vertoning op het grote scherm.

Later werden er varianten gemaakt met hoornen randjes en brown-line monturen, een van dé bepalende brilstijlen van de jaren 40 en 50. Het ontwerp combineerde de esthetiek van brillen van hoornen, met de veelzijdigheid van metalen monturen.

Traditioneel was buffelhoorn bril een op maat gemaakt product dat alleen in luxe winkels werd verkocht tegen voor een hoge prijs. Bij 365 brillen is de prijs heel gunstig.