Een blauwlicht filter, zoals dit product verkocht wordt, blokkeert een klein deel van het blauwe licht. Bij 365 brillen is dit tot 420 nanometer. Deze glazen hebben een zeer licht gele kleur. Dit filter biedt mogelijk meer rust aan je ogen.

Er is géén wetenschappelijk bewijs dat transparante brillenglazen met blauw licht filter enige werking hebben.

Wetenschappelijk bewezen

Waarom eigenlijk dat blauwe licht weren? Goede vraag. Te veel licht op het verkeerde moment verstoort je dag en nacht ritme. Vooral blauw en groen licht na zonsondergang. 90% van de bevolking sluit zijn of haar dag achter een scherm. Zie het als een licht dieet. Rust voor de ogen voor het slapen en toch je avond bezigheden doen. Onze “goede nachtrust bril™ houdt al het blauwe en groene licht tegen dat ons dag en nacht ritme verstoord. Draag deze bril na zonsondergang of twee tot drie uur voor je wilt gaan slapen. Het is een totaal andere kijkbeleving dan wat je gewend bent. Het is even wennen, die rood oranje kleur. 

Lees er alles over

  • Het blauwlicht filter blokkeert een klein deel van het blauwe licht spectrum dat door beeldschermen en kunstmatige verlichting zoals LED lampen wordt geproduceerd.
  • “rust aan de ogen” is een veelgehoorde claim van gebruikers van brillen met blauwlicht filters. Er zijn voor deze resultaten op dit moment helaas geen wetenschappelijke bewijzen.

Wil je de beste nachtrust ooit? Wil je écht bescherming tegen overmatig blauw licht? Wil je wetenschappelijk bewezen resultaten voor een betere nachtrust? Kijk dan bij onze “goede nachtrustbrillen™ ”. Deze brillen blokkeren 100% van al het blauwe en groene licht en zorgen voor een betere diepe en rem slaap.

Kijk hier ook naar de uitzending van Kassa over dit onderwerp