Brillen worden gemaakt van zeer uiteenlopende materialen. Door al deze verschillende materialen kan het soms best lastig zijn om te kiezen wat bij jou past. We hopen dat onze informatie jou helpt de beste keuze te maken. Wil je meer informatie kun je ons altijd even een berichtje sturen naar onze klantenservice. We helpen je graag verder.

We hebben titanium brillen, buffelhoorn brillen, acetaat brillen, metalen brillen en brillen van plastic TR-90.

TR-90 is een thermoplastisch materiaal dat ongelooflijk duurzaam, flexibel en lichtgewicht is. Monturen gemaakt met TR90 zijn buitengewoon comfortabel. Ze zijn flexibel , kunnen onder druk gemakkelijk buigen en vallen comfortabel om de contouren van je gezicht. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor sportbrillen en veiligheidsbrillen.

Vanwege de flexibiliteit van het TR90-monturen zijn ze bestendig tegen beschadiging. Omdat het materiaal buigzaam is, is de kans veel kleiner dat ze breken of buigen door bijvoorbeeld een botsing.

En het meest opmerkelijke is dat de TR-90-bril buitengewoon licht is. Het TR-90 materiaal zorgt voor een comfortabel draagcomfort, de hele dag door. Omdat het een ultralicht materiaal, heb je het gevoel dat hij niet eens een bril draagt.

De eigenschappen van een TR-90 bril

  • Hypo allergeen.
  • Sterk en flexibel materiaal. Zeer geschikt voor sportbillen door de hoge slagvastheid.
  • Licht.
  • Beschikbaar in heel veel kleuren