Brillen worden gemaakt van zeer uiteenlopende materialen. Door al deze verschillende materialen kan het soms best lastig zijn om te kiezen wat bij jou past. We hopen dat onze informatie jou helpt de beste keuze te maken. Wil je meer informatie kun je ons altijd even een berichtje sturen naar onze klantenservice. We helpen je graag verder.

We hebben titanium brillen, buffelhoorn brillen, acetaat brillen, metalen brillen en brillen van plastic TR-90.

Titanium wordt door chemici een "space-age" -materiaal genoemd en staat bekend om zijn lichte gewicht, corrosiebestendigheid en sterkte. Het is een materiaal dat technologie, fabricage, medische apparatuur en sport verbetert en zelfs het dagelijks leven verbetert met zijn lichtgewicht duurzaamheid. Bij 365 brillen hebben wij een zeer groot aanbod titanium brillen We delen graag de voordelen van titanium brillen.

Voordelen van een Titanium bril

  1. Titanium monturen hebben hypoallergene eigenschappen, wat betekent dat het geen allergische reactie veroorzaakt bij een gevoelige huid.
  2. Titanium brillen zijn super licht en hebben hierdoor een buitengewoon hoog draagcomfort voor iedereen die graag een lichte bril draagt.
  3. Een Titanium bril is biocompatibel en daarom niet giftig voor levende systemen.
  4. Puur titanium kan niet roesten, aantasten of corroderen. Het is 20 keer beter bestand tegen corrosie dan gebruikelijke metalen monturen van nikkel-koper legeringen zoal monel. Titanium brillen worden vrijwel altijd van een titanium legering gemaakt en bewerkt met lak wat invloed heeft op corrosie bestendigheid.
  5. Titanium heeft de hoogste sterkte / dichtheidsverhouding van alle metalen elementen. Titanium brillen zijn hierdoor sterk en duurzaam.

Verschillende soorten Titanium monturen

Titanium brillen zijn onder te verdelen in twee soorten: Pure titanium en (béta) ß-titanium.

De eigenschappen van Pure titanium

  • Zeer goed bestand tegen corrosie
  • Zeer stijf materiaal waardoor de bril “lekker vast” op het gezicht voelt
  • Super lichte bril
  • Pure titanium brillen blijven lang mooi

De eigenschappen van (béta) ß-titanium

  • ß-titanium is een titanium legering waardoor deze goed bestand tegen corrosie
  • Zeer flexibel materiaal waardoor de bril meer vormt om het gezich
  • Super lichte bril
  • ß-titanium blijven lang mooi

Over Titanium

Titanium is een chemisch element met het symbool Ti en atoomnummer 22. Het wordt aangetroffen in de meeste levende organismen, bodems en water. Het is gesmeed uit de supernova's van stervende sterren en is te vinden in minerale afzettingen over de hele aardkorst. Het is het negende meest voorkomende element op aarde, wat geweldig is, behalve dat het erg moeilijk en kostbaar is om te extraheren omdat het gemakkelijk hecht aan andere elementen.

William Gregor wordt gezien als de ontdekker van titanium in 1791. De Duitse wetenschapper Martin Heinrich Klaproth (die teleurgesteld was toen hij ontdekte dat hij niet de eerste was die titanium ontdekte) noemde het chemische element voor de Titans of the Greek Gods of My Myth. Het is de naam die bij wetenschappers is blijven hangen.

Titaniummetaal kan worden gelegeerd met andere metalen zoals aluminium, ijzer, molybdeen en mangaan - de veranderingen in de eigenschappen van het metaal verkregen met titaniumlegeringen vergroten de bruikbaarheid als materiaal. Puur titanium voor een titanium bril is zeer moeilijk te verwerken. Daarom worden er altijd legeringen met andere materialen gebruikt.

Titanium mijlpalen en gebruik

In 1790 werd titanium ontdekt toen het werd geïsoleerd uit magnetisch zand. In 1908 werd ontdekt dat het zelfs in zeewater corrosievrije eigenschappen heeft. In 1960 werd ontdekt dat titanium van nature voorkomt in het menselijk lichaam, waardoor het ideaal is voor contact met de huid. In 1982 werd titanium voor het eerst gebruikt bij de vervaardiging van titanium brillen. In 1990 werd het gebruikt bij de productie van hoogwaardige sportartikelen, waaronder golfclubs, tennisrackets en mountainbikes. Naast hoogwaardige sportuitrusting wordt titanium tegenwoordig in bijna alle industrieën gebruikt.

Titanium wordt gebruikt in:

  • Lucht- en ruimtevaart, vliegtuigen en motoren waar titaniumlegeringen zorgen voor de sterke, lichtgewicht, temperatuurbestendige materiaaleigenschappen die nodig zijn.
  • De bouwsector.
  • Medische en tandheelkundige apparaten, implantaten en prothesen, gewrichtsvervangende implantaten, zoals heupgewricht met kogelgewricht.
  • Agrifood-, pulp- en papierindustrie.
  • Industriële chemie en petrochemie.
  • Scheepsrompen, schroefassen en ontziltingsinstallaties dankzij de uitstekende corrosiebestendigheid van titanium tegen zeewater.
  • Ongeveer 95 procent van de titaniumproductie is in de vorm van titaniumdioxide (titania), een wit pigment, een sterk UV-lichtabsorberend middel, met een hoge brekingsindex dat wordt gebruikt in witte verf, kleurstoffen voor levensmiddelen, tandpasta, plastic, cosmetica en zonnebrandcrème .
  • Boortjes, horloges, laptops, mobiele telefoons en tablets, piercings en meer.
  • Volgens Boeing is hun 737 Dreamliner gemaakt van 15 procent titanium.
  • Titanium draait momenteel in een baan om de planeet: volgens de NASA heeft het International Space Station (ISS) een aantal titanium onderdelen, waaronder pijpen. Het Rosetta-project, een onderzoeks- en archiveringsproject met als doel menselijke talen en gedachten te behouden, heeft ook een geëtst stuk puur titanium buiten het ISS laten vliegen om te zien hoe het bestand is tegen straling en de harde omgeving van de ruimte.
  • De aarde is niet de enige plek om titanium te vinden. In 2011 onthulde een satellietkaart van het maanoppervlak clusters van titaniumrijk gesteente. Deze rotsen bevatten vaak tot 10 procent titanium, vergeleken met de ongeveer 1 procent die typisch wordt gezien in aardgesteenten.
  • Titanium kan worden gebruikt als grondstof bij 3D-printen. In 2013 hebben onderzoekers van de Australische Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization 3D-geprint een paar lichtgewicht titanium hoefijzers voor renpaarden.