Bij veel bedrijven is er een arbeidsvoorwaarden regeling ter vergoeding van een beeldschermbril, computer/ leesbril. Deze vergoeding varieert per werkgever, maar ligt gemiddeld tussen de 150 en 200 euro. De vergoeding voor beeldschermbril 2021 werkgever, is een wettelijke regeling. Je werkgever is verplicht jou als werknemers te voorzien van de juiste arbeidsomstandigheden en middelen om computerwerk te verrichten. Als je regelmatig beeldschermwerk doet, boven de 40 jaar bent en moeite hebt met kijken op leesafstand, dan heb je dus altijd een computerbril nodig. Dit is aannemelijk voor je werkgever en je kunt de werkgever dus gewoon vragen om deze vergoeding.

De vergoeding bestaat wettelijk uit een bedrag van 90,60 euro voor het montuur. De brillenglazen worden ook vergoed. De kosten van aparte leesbrillen of brillen met trifocale, multifocale of variluxglazen worden niet vergoed, evenals een speciale coating.

Meer informatie over de vergoeding vind je bij wetten.nl - Regeling - Regeling vergoeding beeldschermbril OCW 2006 - BWBR0019761 (overheid.nl)