Waarom zou je een beeldschermbril, computerbril-leesbril kopen?

Met een computer-leesbril kun je scherp zien op computer afstand én leesafstand. Dit is dus anders dan een multifocale bril waarmee je van veraf tot aan leesafstand kunt kijken. Kijk je regelmatig op een beeldscherm- en/of leesafstand? Zoals bij een boek, of smartphone? Dan is een aparte beeldschermbril op de fijnste bril die je ooit koopt.

Er zijn veel mensen die met hun bestaande multifocale bril, ergonomische ongemakken en lichamelijke klachten ondervinden bij het werken achter een beeldscherm. Een computerbril-leesbril zorgt voor een ideale ergonomische houding.

De bovenzijde van de bril is perfect voor het kijken op een beeldscherm. De onderzijde van het brillenglas is geoptimaliseerd voor lezen en gebruik van je smartphone.

Met een computerbril / leesbril zie je perfect scherp op beeldscherm- en leesafstand, met een goede ergonomische houding.

Deze brillenglazen combineren computerafstand en leesafstand in één bril. De bovenzijde van het brillenglas gebruik je voor perfect zicht op je beeldscherm. De onderzijde van de bril is geoptimaliseerd voor de leesafstand en gebruik van je smartphone. Met computer-leesglazen heb je een goede ergonomische werkhouding. Onmisbaar bij beeldschermwerk en lezen. De beeldschermbril of computer- leesbril wordt op basis van een wettelijke regeling door je werkgever vergoed. Lees onderaan de pagina meer bij beeldschermbril vergoeding werkgever.

Ergonomie bij kijken op een beeldscherm met een computer-leesbril. Een natuurlijke lichaamshouding

Ergonomie bij kijken op een beeldscherm en leeswerk met een multifocale bril. Het hoofd moet opgetild worden om scherp te kunnen zien.

Ergonomie bij het kijken op een beeldscherm met een gewone leesbril. Het gezicht moet naar voren gebracht worden om scherp te kunnen zien

Voordelen

  • Goede ergonomische lichaamshouding bij computer gebruik en lezen
  • ruim gezichtsveld op de computer
  • ruim gezichtsveld bij lezen en smartphone gebruik
  • nauwelijks vertekening in de glazen

Nadelen

  • onscherp vertezicht
  • niet geschikt voor autorijden

Je kunt natuurlijk prima een multifocale bril voor overdag en een computer/leesbril afwisselen! Voor elk moment een bril.

Wil je meer informatie over een andere oplossing? Kijk dan ook eens bij multifocale brillen

Wat kost een beeldschermbril

Een computer- leesbril hoeft niet duur te zijn. Heb je geen sterkte voor de verte? Dan hebben we een standaard maatwerk oplossing voor jouw computer leesbril. Deze standaard maatwerk oplossing kost slechts 69 euro per paar brillenglazen, inclusief een hardingslaag en super ontspiegeling. Heb je wél een sterkte voor de verte, dan kosten de computer- leesbril glazen 139 euro per paar. Wij leveren uitsluitend de beste kwaliteit freeform digitaal geslepen brillenglazen. Uiteraard zijn ook deze beeldscherm brillenglazen standaard voorzien van een hardingslaag en superontspiegeling.

Beeldschermbril vergoeding werkgever

Bij veel bedrijven is er een arbeidsvoorwaarden regeling ter vergoeding van een beeldschermbril, computer/ leesbril. Deze vergoeding varieert per werkgever, maar ligt gemiddeld tussen de 150 en 200 euro. De vergoeding voor beeldschermbril 2021 werkgever, is een wettelijke regeling. Je werkgever is verplicht jou als werknemers te voorzien van de juiste arbeidsomstandigheden en middelen om computerwerk te verrichten. Als je regelmatig beeldschermwerk doet, boven de 40 jaar bent en moeite hebt met kijken op leesafstand, dan heb je dus altijd een computerbril nodig. Dit is aannemelijk voor je werkgever en je kunt de werkgever dus gewoon vragen om deze vergoeding.

De vergoeding bestaat wettelijk uit een bedrag van 90,60 euro voor het montuur. De brillenglazen worden ook vergoed. De kosten van aparte leesbrillen of brillen met trifocale, multifocale of variluxglazen worden niet vergoed, evenals een speciale coating.

Meer informatie over de vergoeding vind je bij wetten.nl - Regeling - Regeling vergoeding beeldschermbril OCW 2006 - BWBR0019761 (overheid.nl)

Wat is de beste beeldschermbril?

Er is veel onduidelijkheid over beeldschermbrillen. Bij 365 brillen noemen we beeldschermbrillen graag wat het écht is: “een computer-leesbril. Zo is het duidelijk waarvoor je deze bril gebruikt. Het zijn dus twee brillen in één bril.

Een computer-leesbril, is voor mensen ouder dan 40, die lees problemen ervaren. Ben jonger dan 40 jaar en ervaar je leesproblemen. Klik dan hier.

Kies je voor een “beeldschermbril” omdat je de zogenaamde “invloed van overmatig blauw licht wilt beperken”? Lees hier alles over bij “De waarheid over blauw licht brillen”.